Orättvist.

Denna tanken på att några andra är ledsna och inte alls mår bra känns fruktansvärd. Det är en sorts förbjuden grej.

Kom hem från jobbet vid halv fem. Har gått bra men varit fullt ös hela dagen. Min kära sambo är i Göteborg ikväll med ett gäng grabbar och ska ha de lite trevlig. Lite avundsjuk men shit va kul för honom. Han behöver det.
Imorgon kommer ett par vänner hit och det blir lite gott käk och sedan blir det nog ett eller flera glas vin :) Haha.

Sudda sudda sudda sudda bort mitt trötta jag :)

Dusch dags.

Vad har hänt med mitt skrivande? Tacklat av lite det senaste....

Over and Out
ida M johansson

Vliken röra!

Jag vet verkligen ingenting just nu. Väntar på svar men tror att det kommer dröja ett tag till. Att gå med denna ovissheten om att inte veta om man har jobb eller inte är hopplöst. Blir trött på detta, vill inget annat än att veta vart jag ska varje morgon då jag vaknar.

Ikväll kommer ett par vänner hem till mig. Vi ska göra paj och färga mitt hår. Tar kort på det och lägger ut det här sen när det är klart. Om det blir bra såklart.

Annars så är allt lika rörigt som vanligt. Ingen skillnad från alla andra dagar :) Skulle träffat en god vän imorgon men lyckades få jobb så får se om jag hinner träffa henne på kvällen. Vi pratade om att gå och simma och basta och det hade ju absolut inte varit fel! Basta, finns det något så skönt?

Meeeen, har ingen energi till att skriva här idag så... jaa.

Over and Out
ida M johansson

Bestämt!

Blir det inget jobb på Ascom så blir det norge.

Jag har bestämt mig.

Over and Out
ida M johansson

Oh, happy day!

Alltså, vilket väder. När jag vaknade och gick fram till fönstret kunde jag inte annat än o le. Solen lyser och hösten ser väldigt inbjudande ut. Vilket för mig är väldigt sällan den gör!
Tror jag börjar gilla hösten mer och mer, tänk tända ljus, varm oboy framför en härlig brasa med en alldeles egen filt. Åh, då njuter jag.

Igår blev det en väldigt lugn kväll. Kändes skönt eftersom jag trots allt fortfarande är halv sjuk. Träffade några vänner på ett ställe och sen åkte jag till min sambo och hans vänner och hade en lugn men trevlig kväll där. Fick mitt väldigt många goa skratt :) Tack!

Idag tror jag att jag ska ta och bege mig ut på en promenad. Sen kanske hälsa på mina föräldrar lite och kräva lite fika :P
Men det bästa till sist, ikväll ska vi göra våfflor!!!! *mums* Jag älskar verkligen våfflor. Våfflor med grädde och hallonsylt....

Känner att jag är glad idag. Varför vet jag inte utan är bara så. Man måste få vara glad utan att ha en anledning till det. Likaså gäller arg, ledsen, puttinuttig :) Haha

Nu ska jag njuta av livets godsaker.

Over and Out
ida M johansson

Over and Out!


Idag har jag en dag då jag tänker alldeles för mycket. Skulle verkligen behöva något annat att tänka på och jag tänkte att fotboll skulle hjälpa mig! Men nej, det blev inte så. Allt var ju så krångligt och så kallt. Jag blev tillslut sittandes härhemma helt ensam. Men nu när jag tittar ut så regnar de så trivs ganska bra i soffan ändå faktiskt.

Min förkylning är betydligt bättre. Men är inte bra på lång väg. Första dagen sedan i tisdags då jag är någorlunda feberfri *pust* och de må jag säga är riktigt skönt! Fick jätte bra smärtstillande tabletter mot min hals så i natt har jag faktiskt sovit säkert tre-fyra timmar i streck. Weheej, de ni.

Ikväll hoppas jag på att få träffa ett par goda vänner som gör att mitt leende aldrig tar slut. Kanske blir ett glas vin? Hm, undra om det går bra till pencilinet? Jomen, ett glas vin kan ju aldrig skada. Har kommit en barndomsvän mycket närmare igen och det känns skönt. Har verkligen saknat den tjejen. Hon är bra!

Föresten, igår satt jag på msn och pratade med en god vän och hon skrev väldigt bra saker. Eller rättaresagt så skrev hon vad hon tyckte och det behöver man nog höra betydligt oftare.
"Ida, du tänker alldeles för mycket. Du ska nog försöka att leva av det du har och mer ta dagarna som dem kommer så kommer allt bli lättare."
Ja, kanske inte riktigt ordagrant var så hon skrev men något i den stilen. Detta fick mig faktiskt att tänka till för som ni alla vet, Ida är en hajjare på att tänka så det knakar! Det kan vara positivt, men även otroligt negativt. Jag tycker det börjar kännas negativt. Nu har jag mycket i huvudet och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen med allt tjaffs och tjat. Häva ut det? Hur gör jag då? Slänga de? Är ju inte direkt så att jag kan öppna hjärnan, hämta en plastpåse och lägga ner allt däri. Nä, får väl prata ut med någon som jag känner den tilliten till? Men då är nästa fråga, jag vill inte tynga ner någon. Grejjen är den att sakerna jag har i huvudet inte alls handlar om mig själv utan om andra. Det är mycket lättare att ta till sig vad andra har för problem eller hur andra mår. Istället för att faktiskt tänka på hur jag mår och vad jag vill.
*En ilten notis bara, finns ingenting jag har hört nyss eller så som gör att jag känner såhär, bara så ni vet om detta!

Tror tyvärr att det jag just skrivit är ett vanligt problem bland männikor idag.
Man tror att man klarar av att höra hur mycket som helst av andra men det gör man faktiskt inte. Tro det eler ej. Men alla måste väl veta hur en kurator fungerar? Dem har ju någon att prata med de också, och nästa person en att prata med också och så håller det på så. För det finns ingen som har en hjärna som fungerar som en dator. Efter ett tag när du lyssnat på ett antal människor så kan du trycka på delete och sen är det över.
Men nu menar jag inte riktigt så illa men tänk efter. Tänk på dig själv i första hand och sen kan du hjälpa och stötta andra. Men du först!

Käranån vad jag skriver! Som vanligt har jag otroligt osammanhängande inlägg men ni vet, that´s me! ;)

Ha en fortsatt bra dag och glöm inte. Du själv ska alltid stå i centrum! (Till en viss grad förstås *ler* )

Over and Out
ida M johansson

"Ny dag"? Ja de kan man verkligen säga.. Men vilken dag då...

Tisdag 14.00.

Ida får jätte ont i kroppen och vet inte vart hon ska ta vägen. Men jobbar på i en och en halv timma för att äntligen ta sig hem. Väl hemma - Hon lägger sig på soffan, tar på sig tre täcken för hon tycker det är lite kallt.
Efter en halvtimmas vistelse under alla dessa täcken tar hon tempen, jaha då har hon 39.2 i feber. Jaaaa!

Onsdag

Halsen börjar verka något kopiöst. Förstår inte riktigt hur det går ihop eftersom jag inte har några halsmandlar. Trodde jag skulle komma ifrån sånt då! Men nej. Halsen blir värre och värre. Men som tur är ligger febern kvar på sina 39.2.
Sover inget, äter inget, dricker inget. Jäkla hals!

Torsdag.

Febern har minskat till 38.5. Skönt!
Ida åker till vårdcentralen för att kolla om hon har halsfluss. Svar - Negativt. Tack!
Men ändå så ska en sjuksyster kolla på mig. Hon blir fundersam, pratar med en läkare och ber dom ta massa prover.
Kommer tillbaka...
"Jadu Ida, din sänka är ganska hög. Den ska ligga runt 6-10 och din är på 130. Och sen är dina infektionsvärden i kroppen ganska höga"
Oooo nej!
Läkaren kommer och säger att jag har en ganska illa infektion i kroppen.Ida får pencilin och efter två timmars besök på Vårdcentralen får jag äntligen åka hem....

Fredag

Ja nu sitter jag här.... Med täppt näsa, feber, ont i halsen och världens hosta och det är ju faktiskt FREDAG!!!!!
Jäjä. Jätte tråkigt men de är väl bara till att ta sitt pencilin och hoppas på att man blir bättre fort.
Hade hela veckan fullt med jobb och jag som verkligen behöver pengarna har kunnat jobba en enda dag... Segt. Och eftersom jag är på två olika ställen för jag bara sjukpenning för en enda liten fnuttig dag....

Skulle träffat en god vän i tisdag.. men nope.. Ingenting blir som man tänkt sig när man blir sjuk.
Det är så tråkigt för jag orkar ingenting. Kroppen är helt ur balans. Jag hoppas verkligen att denna infektionen ger med sig jätte snart så jag kan gå ut och röra lite på mig. Jätte segt att bara sitta hemma hela tiden.


Detta blev verkligen ett "tycksyndommig" brev. Men jag är förbannad för jag hinner verkligen inte vara sjuk!!!! Hinnerintehinnerintehinnerintehinnerinte....

Ja, för min skulle kan nu ju skicka mig en lite tanke så jag åtminstone kan få sova lite.

Tack :) Haha!

Over and Out.
ida M johansson

helt ledig.

Har idag haft min första lediga dag på över en vecka. Känns otroligt bra. Fick sova ut imorse :)

Nu i veckan som kommer blir det en hel del jobb, skönt det också. Behöver verkligen få in lite pengar nu så man kan göra lite vad man vill ;)

Känner mig tom, kall. Ja, jag vet inte riktigt. Är något som inte riktigt stämmer men kan faktskt inte riktigt avgöra vad det är. Har hänt en hel del på väldigt kort tid som gör att man blir väldigt vilsen. Jag vill bara hitta en bra utväg.
Egentligen tror jag inte att det handlar om mig utan om nära vänner och andra människor jag kanske egentligen inte behöver bry mig om? Låter ju väldigt underligt... Tro mig, är betydligt lättare att tänka på andra och ha en bra mening om deras liv än om mitt eget. Tänk om någon kunde komma fram till mig och berätta vad dom som är fel. Men det är nog lättare sagt än gjort.

Fasen när man väl sätter sig ner och skriver så skulle jag kunna skriva hur mycket som helst. Men istället för att blotta hela mitt liv här så skriver jag inte mer nu.
:)

Over and Out.
ida M johansson


tröttheten slår till...

Är just hemkommen från en härlig arbetsdag. Kära nån vilken dag!!! Idag hamnade glas efter glas på golvet och vattenkannor åkte åt alla håll, Suck!
Nu tänkte ju jag att jag skulle ta mig lite helg men ickesannicke! Imorgon blir det jobb på golfen, dock bara 9-14 så det är ju helt okej. Blir även samma på söndag. Så nu tänke jag bevara varje liten ledig minut otroligt väl.

Nää jag har ingen ork. Struntar i mitt bloggande idag! :)

Over and Out.
ida M johansson

Sicken dag

Klockan ringde 06.20, jag var verkligen inte sugen på att gå upp men eftersom jag hade ett arbete att tänka på var det bara att ta sig i kragen och pallra sig upp. Efter två snooze kom jag faktiskt upp. Jag gick och sköljde mitt hår och sedan piffade jag till mig lite och åkte till jobbet.
Har varit en bra dag men mycket att göra. Att ta hand om barn är ju inte direkt det lättaste men otroligt roligt och varierande.

Väl hemma bar det direkt av till Sarah och sedan till Emma för att ta en "millis"fika, lite gott som vanligt. Efter det åkte jag och Sarah hem till henne för att äta lite mat och sedan blev det film. Haha vi blev bara tvugna att se den gamla klassikern Festival. Mjaa, måste nog ändå erkänna att den var betydligt bättre för några år sedan... Men de gick ju att se på! :)

Nu är jag hemma. Dagen har varit lång och det är dags för mig att gå och lägga mig och få lite skönhetssömn. Hoppas jag lyckas bättre denna natten än vad jag gjort de senaste nätterna...

Föresten.

En bild på att jag hade roligt i lördags :)





Ja, vad ska jag säga? En lyckad kväl!

Over and Out.
ida M johansson

Sex and the city med en smarrig paj!

Har varit på Ascom Tateco idag och gjort lite olika prov. Gick väl helt okej. Tänk om man kunde fått ett jobb där, ett heltidsjobb! :D Ja, det är faktiskt helt främmande för mig för jag har aldrig riktigt haft det. Har ju varit timvikarie nu i över ett år och börjar verkligen tröttna på det. Att aldrig veta hur man jobbar eller vart man ska jobba gör mig lite små galen.
Så, nu måste ni hoppas lite åt mig :)


Jo nu till dagens rubrik:
Sex and the city med en smarrig paj!

Det är precis vad jag ska göra idag. Jag, Alexandra och Live. Ska bli riktigt mysigt. Är dock lite osäker på vad vi ska ha i vår paj men blir nog något i stil med hallon och björnbär?! Och till detta kommer vi att ha en smarrig hemmagjord vaniljsås!

Gott gott i gott gott!


En sak har jag funderat på ett bra tag. Kan jag skriva? Det känns som att jag ofta har väldigt osammanhängande meningar men kan inte någon bara tycka till. Hade varit kul.

Ska gå och drömma lite om pajen...

Over and Out.
ida M johansson

Poff!

Jag nyser, hostar, snyter mig och mår allmänt kass men ändå bra. Haha. På bara ett litet kick har jag blivit super förkyld. Vet faktiskt inte riktigt hur det kommer sig men så är det. Känns inte så roligt, men ändå länge har jag faktiskt ingen feber så då går det ann. Jag lever! :)

Idag har jag varit på dagis och jobbat hela dagen, gått jätte bra. Gillar verkligen de jobbet. Ett framtida jobb kanske?
Imorgon ska jag till ***** och göra ett test så efter det går det bara att hoppas på det bästa.
Hållas på för fyllt med pluggandet med taxiteorin. Vi får väl se hur det går. Nu har jag precis läst om varför dieselbilar är bättre än bensinbilar :)

Annars tycker jag att livet rullar på ganska bra. Det gäller att ta en dag i taget och stanna upp ibland när man känner att det är något som tar emot. Det fungerar tyvärr inte att bara gå emot allt det som känns jobbigt. Bättre att reda ut de och sen kunna gå vidare med lätta och fina steg och känna sig stolt över att man klarat något.

Nåå, nu ska jag ta ett varmt bad mot min hemska förlyning och hoppas på att den kan gå över några dagar snabbare.

Honungsvattet - Här kommer jag!

Over and Out.
ida M johansson

06.17

Jobbet ringer, "Kan du jobba idag? Det är en som har blivit sjuk. Kan du börja halv åtta?".
Trött och nyvaken som jag var, frågade jag samma fråga tre gånger, "ursäkta, vem sa du att de va?". :) Haha, tror hon fick en rolig chock över hur nyvaken och virrig Ida faktiskt kan vara.
Jag var inställd på en lång härlig sovmorgon med en god frukost och en härlig promenad. Men den drömmen sprack, meeen och andra sidan fick jag ju pengar för en hel dags arbete! :) Det var ju jätte bra.

Nu har jag sorterat tvätt i 40 minuter och är riktigt trött på det, som förtjänst tänker jag ta och äta lite godis. Jag är väldigt medveten om att det bara är måndag idag.... Men de kan ju bli en lill-lördag för mig.

Helgen som sagt blev lyckad. Tack!

Jag tänker nu sätta mig och försöka få in lite vettig information om det jag behöver veta angående taxilegitimation. Hoppas på att kunna skriva upp om cirka två-fyra veckor. Allt detta beror på mig och min diciplin till att plugga. Önska mig lycka till.

Hur jag än gör finns allt med mig... Men vad ska jag göra då? Lika bra att leva så gott jag kan och stötta de som behöver så gott jag kan... Eller?

Over and Out.
ida M johansson

En vecka och en dag.

Nu har det redan gått en vecka. TIden går så otroligt fort.

I fredags var jag och tre till ute och bowlade och åt god mat. Riktigt lyckad kväll - Tack!
Igår blev det kärven, men är helt klart mest nöjd med förfesten. Var hemma hos en god vän. Det var galna jag och två härliga tjejer. Blev riktigt tjeigt. Precis vad jag behövde.

Annars flyter dagarna på ganska bra. Klart att man varje dag stannar upp i sitt tänkande och funderar över vad som hänt och vad som kommer att hända. Men ändå så behöver man fortsätta med sin vanliga vardag. Känner att jag, tack vare min goda vän, har lyckats bra.
Pratade idag med dem igen, usch, de är så konstigt för man vet verkligen inte vad man ska säga. Man frågar hur dem mår och sen då? Vad ska man säga mer? Det går inte att säga något så bra som gör att dem kanske kan få ett litet leende på läpparna.
Jäjä... som jag skrivit förut, min vardag måste ändå gå vidare.

Ikväll ska jag hem till mor och far och träffa mitt underbara systerbarn. Om det är någon som verkligen spontant utan att ens behöva säga något kan få mig att le så är det den ljuvliga lilla varelse :)

Många tycker nog de är riktigt fånigt att skriva blogg, men jag trivs!

Over and Out.
ida M johansson

En dag.

Ännu en dag har gått till sitt slut.

Idag har jag städat och gjort det fint i våran lägenhet. Tog en bra stund kan jag ju säga!
Imorgon ska jag börja jobba på ett nytt dagis. Känns bra. Där kommer jag att vara varje torsdag och fredag hela året ut. Ska bli riktigt roligt. Känns som att detta kan vara ett framtida jobb.
Skulle väldigt gärna vilja få tillbaka min matlust, varje tugga sväller i munnen och känns vedervärdig.

Dagen annars har väl varit som de andra senaste dagarna... Mycket tankar och funderingar, och som vanligt, utan bra svar. Vet egentligen inte hur jag ska gå tillväga vad gäller allt detta kaoset. Svårt att veta hur man ska hantera allt. Är ju inte så vanlig detta som har hänt.
Tänk denna ovissheten om att inte veta var har ju äntligen fått ett slut. Men vilken slut det blev på de... Uha.

Dags att dra sig till sängs. Trodde Jonas skulle komma hem nu men tar ytterligare någon halvtimma/timma... Segt. Saknar honom ikväll. Need him.

Kul att det är så många som läser min blogg. Hoppas ni kan få ut mer av detta än vad jag får just nu.

Over and out.
ida M johansson

Vet inte vad jag ska skriva...

Vi var ute hos dem i måndags, kändes jätte skönt! Men vilken stämmning... Kommer det någonsin att bli sig likt därute?
Där som det brukade vara skämt och skoj dagarna långa.

Men hur går man vidare? Nu är det som det är. Ska man gråta eller ska man vara arg?
Jag tror faktiskt att jag känner mig mest besviken. Besviken på hur någon kan göra så mot sin familj och andra familjer. Det är helt orimligt och hemskt.

Även om jag inte vill så tänker jag ändå på honom, undra hur det går, hur han känner det, vad som cirulerar i hans huvud. Skulle vilja veta men ändå inte.
Jag hoppas nästan att vi aldrig mer kommer att behöva konfrontera med honom mer. Jag kommer inte veta hur jag ska vara mot honom. Svårt att vara som vanligt...

Snälla, kan inte någon berätta vad det är som hänt. Vad som försigår för jag förstår inte. Hur jag än vrider och vänder på det så kan jag inte hitta en rimlig sanning...
För varje dag som går känner jag mig mer och mer tom, känslorna kallnar för allt. Man sätter på sig en mask när man går utanför dörren för att folk inte ska se hur man mår.
Vilket är bäst?

Over and out.
ida M johansson

RSS 2.0